Spadertass Hundcenter

           Hunddagis / Friskvård / Rehab
Shop & Hälsoapotek / Utbildningar

Sandra - mammaledig

Sandra heter jag, född 1994 i Tyresö.

 

För mig har djuren alltid varit en självklar del av mitt liv, jag var en såndär tjej som släpade hem hemlösa djur och hjälpte till i omkringliggande stall, samt självklart tjatade på mina föräldrar om att få en egen vovvsing.

Jag har gått på Berga naturbruksgymnasium, vi hade kurser inom husdjursskötsel, bland annat fick vi lära oss sårvård och beteenden, därför har jag en examen inom vård och omsorg.

 

Har även läst fristående biologikurser på Stockholms universitet och därmed fått lära mig bla. Hur organ och hormoner fungerar och påverkar oss och djuren. Sparar även för att kunna utbilda mig till hundinstruktör i dagsläget, så förhoppningsvis är jag snart även det.

 

Jobbat som doggywalker och gått otaliga hundkurser. Har alltid en vilja av att lära och utvecklas mera. Hundar är definitivt mitt största intresse och de bästa arbetskompisar man kan ha, så att få jobba tillsammans med dem är något jag älskar.

Har tidigare jobbat mycket med hästar, och även om det är 2 väldigt olika djur så är det på något sätt samma grund och på sätt och vis väldigt liknande arbete, det handlar om att förstå djurens olika signaler och språk samt hur man närmar sig dem och får dem att vilja arbeta tillsammans med en som ett team, och just djurens beteende är något jag är lite extra fascinerad och intresserad av.

 

När jag var 11 år skaffade vi en flatcoat retriever, Lucky Loke, som än idag är vid liv. Lucky och jag vart snabbt bästa vänner, vi testade på alla möjliga sporter och tävlade faktiskt lite inom agility, med goda resultat.

 

Min första egna hund var en alaskan husky, ett riktigt energiknippe med underbar personlighet. Av honom fick jag lära mig köra drag, en otroligt rolig sport som jag även tagit licens inom. Loke var en riktig utmaning på många andra sätt med, han var otroligt envis och lite för smart för mitt eget bästa, med honom kunde man inte bara locka med godis, han kom om han ville helt enkelt, därför var han en riktig läromästare för mig och en ordentlig utmaning, men med blod svett och tårar, samt massor av envishet och tragglande vart han en fin vän och härlig arbetskompis.

 

I dagsläget har jag en Border collie blandning från Irland på 6 år, som spenderat 2 år i sverige. Han är en rätt speciell individ med en tydlig on/off-knapp. Det bästa han vet (förutom att valla får)är att få ligga i någons knä och gosa, det kommer ni märka om ni träffar honom, han är en riktig kelgris.

 

Cairo och jag kör lite allt möjligt ihop, han har haft en lång väg för att komma dit han är idag så därför har vi ännu inte valt inriktning eller arbetat seriöst mot något, utan målet har varit att få ut honom ur sitt skal, så får framtiden förutspå vad som kommer sen. Jag och Cairo bor tillsammans med min sambo och vår katt i Vagnhärad.

 

Utöver hunderiet så älskar jag att skapa saker, allt från att baka till att måla och snickra. Brinner även för hälsa och välmående samt friskvård, då både hos människor och våra fyrbenta vänner.

 

 

 

 

Ändra till en bild som passar din sida och skriv en text som passar till bilden ovan.