Spadertass Hundcenter

           Hunddagis / Friskvård / Rehab
Shop & Hälsoapotek / Utbildningar

 

Alexander Dagisfröken

Hej! Jag heter Alexander Rydgren och bor i Skärholmen, en förort i södra Stockholm. 

Mitt brinnande intresse för hundar började som liten på det mest otänkbara sätt. Minnet är något vagt men jag minns klart att jag vid 4 års ålder blev påhoppad av en (för någon i min storlek) enorm hund. Om den bara ville leka eller ej minns jag inte, men skadan var redan gjord; jag greps av en stark hundfobi som skulle hålla i sig i över 10 år.

Snabbspola fram nämnda 10 år och jag märkte att allt eftersom jag växte upp och blev större så fann jag hundar mindre och mindre läskiga. Till slut började jag till och med tycka om dem. För att äntligen komma över min fobi sökte jag till Djurgymnasiets djursjukvårdslinje, där jag under 3 års tid lärde mig massor om hur man kommunicerar med hundar och läser av dem på ett säkert sätt och fick hjälp av erfaren personal. Min fobi ebbade bort alltmer.

Efter gymnasiet började jag extrajobba på hunddagis runtom hela Stockholm och har haft hand om över 500 hundar, alla olika individer. Min kärlek till djuren växte bara mer och mer allteftersom jag lärde mig och förstod dem mer.

Jag har ännu ingen egen hund men det kan möjligen ändras i framtiden.

Nu ska jag börja jobba på Spadertass och jag längtar efter att ge all min kärlek till alla era underbara hundar! 

Alex