Spadertass Hundcenter

           Hunddagis / Friskvård / Rehab
Shop & Hälsoapotek / Utbildningar

Camilla Ägare, Dagisfröken, Dipl. Hundmassör, Dipl. Instruktör, Dipl. Klickerinstruktör &  Dipl. Friskvårdsinstruktör, Dipl. Medicinsk laser

Jag heter Camilla Wennström och är född 1977 på Gotland.

Det är jag som är ansvarig för dagiset.
Djur har alltid varit ett stort intresse, och jag är uppväxt med allt mellan hamster och häst. Under tonåren la jag all min fritid på en veterinärklinik på Gotland och hjälpte till med allt från vaccinering till assistering vid lättare operationer. Jag har jobbat inom olika serviceyrken, varit dagmatte åt en dobermann mix på Teneriffa och jobbat på djurpark. Sen jobbade jag i några år i Taxiväxeln och deras färdtjänst och hamnade därefter i några år på kontor i reception/växel där jag hade blandade arbetsuppgifter.
För ca 16 år sedan fick jag ett vikariat på ett hunddagis och blev kvar i ca 5 år innan jag startade Spadertass.

Jag har via Hundens Hus gått instruktörs utbildning där jag senare fördjupat mig till klicker instruktör. En träningsform jag tycker är oerhört roligt att använda mig av. Jag gick Hundens hus Friskvård 2008 och tyckte det var så roligt att jag bestämde mig för att fördjupa mina kunskaper.
Våren 2009 fortsatte jag mina studier inom friskvården på Axelson animal school och är därigenom diplomerad Hundmassör.

För ett antal år sedan valde jag att vända mig till Lennart Wetterholm som har Hundcampus i Hällefors.  Där påbörjade jag min ettåriga utbildning i ett specialsöksteam augusti 2011. Tyvärr visade det sig efter nästan ett år att min underbara Timja hade skelettcancer och fick somna in julen 2012 endast tre år gammal. Efter intensivt letande dök Luna upp i mitt liv drygt sex månader, hon kom till mig under fullmåne och 16 timmars körning och blev min stöttepelare under min tuffaste period i livet. Trotts att jag haft två riesen innan så har hon varit något utöver det vanliga. Totalt orädd utan hämningar, hjärta av guld och inte alltid socialt anpassad för sin stora kropp då allt som är i svanshöjd åker i backen men gör allt för något ätbart gott. Vi har tränat specialsök med ID och skadedjur med väldigt positivt resultat, hon somnade in januari 2018 pga av nevrologiska problem som troligen bidragit till hennes lite galna uppenbarelse. Riesen kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat men kände att det nu var dax att prova en ny ras. in i våra liv har nu en liten Springer dam tagit plats. Nu håller jag tummarna för att hon ska få vara frisk och göra mycket roligt tillsammans med mig och hela familjen.

Förutom hund är mitt största intresse dykning och marina djur. Jag försöker så ofta jag kan ta mig iväg med min man för att se otroligt liv under ytan där min stora längtan är att en dag få dyka med en valhaj och knölval. Nu har även barnen börjat dyka och prövat havet så nu är intresset ännu större bredvid den alpina åkningen och bågskytte för hela familjen.

 Med tiden har mitt intresse ökat för kost och hälsa inte bara för djur utan även för oss människor där det finns så mycket spännande att lära sig.

Under slutet av 2015 lärde jag känna Angela som har Life Clinic i Täby, och under 2016 var jag hos henne ett par dagar i veckan och hjälp till och lärde mig mer om kvantmedicin. Otroligt intressant! Där mitt intresse och förståelse för medicinsk laser väcktes.

Jag är diplomerad och har utbildning i medicinsk laser på Human och läser upp även på djur. Skillnaden är inte så stor mellan människa och djur mer än att djur oftast svarar snabbare på behandlingen. Jag har där utbildats av Johan Allgullander som är leg. naprapat och arbetar bla med Svenska fotbollslandslaget och Ove Sigvardsson Leg. Fysioterapeut med egen praktig och som förutom kunskap i behandling gillar det tekniska och kan lasern in i minsta detalj och funktion och även reparerar lasrar.

Min familj består idag av två döttrar födda –04 och -06, min man Stefan, min bonus son född -05, vår lilla blandis (lhasa apso & bolognese) Emelie 8 år, vår Springer spaniel Humla 1 år och två stycken kaniner som tränas i kaninhoppning.


Jag & Timja under "Sök"

Luna & Jag

 

Dipl. via Optilaser - Sophiahemmet  

Axelssons animal school:
Hundmassagebehandling, teori & praktik
Hundens ytliga muskler
Stress hos hundar
Indikationer för hundmassage
Kontraindikationer för hundmassage
Bindvävsmassage
Hudlära
Föreläsning veterinär & hudproblem
Hundens beteende
Streching
Stresspunktsbehandling
Hundens ytliga muskler
Skelett & ledlära
Muskelfysiologi
Hur man bygger upp hundens muskelatur
         Avancerad palpaton          
Träningslära
Muskelfysiologi
Utvärdering av hundens rörelser